top of page
Участвай Формуляр за Участие Млад Иноватор Конкурс Postscriptum

Финалисти в конкурса "Млад Иноватор"

20.02.2020

Над 900 ученици категорично заявиха своите компетентности по темата и с помощта на своите креативност и вяра в зеленото бъдеще умело представиха иновативните си идеи. Да имаш цел и да искаш да я постигнеш в името на най-значимата кауза в днешно време, се оказва двигателят на промяната – онази сила, която води младите по един труден, но осмислен път.

 

В изпратените 517 творби в категорията за рисунка по детски се внушават глобални идеи като зелено съзнание, разделно събиране на отпадъците, намаляване на употребата на пластмаса, а най-често срещаният сюжет е изобразяването на връзката между човека и природата. Именно съчетанието между художествен талант и иновативното мислене е комбинацията, която вълнува в рисунките, която провокира не само емоция, но и желание за действие.

 

Учениците защитиха близо 100 проектни  предложения чрез разработки на доклад и видео, в които ясно личат задълбочената работа и екологичната „грамотност“. Сензорна кутия, засичаща възникването на пожари, създаването на генератори за захранване на електронни устройства и разработването на еко бранд за биоразградими прибори са част от всички изпратени проекта, а компостирането и опазването на пчелите са едни от най-често срещаните теми. Екип шестокласници успя да пребори конкуренцията и се класира на финал с безупречно разработения си проект. Някои от участниците дори са разработили действащ прототип по идеята си, готов и очакващ голямата награда - финансирането за реализация на стойност 5 000 лева.

 

Освен голямата награда PostScriptum Ventures раздава и лични стипендии за всеки от участниците в отборите победители като стимул за положения труд.

 

НАГРАЖДАВАНЕ

Награждаването се проведе на 01.03.2020г. в TechnoMagicLand от 10:00. Бяха поканени финалистите в двете категории, а проектните предложения трябваше да бъдат представени и защитени пред публика. Журито беше изключително впечатлено от подготовката на учениците и затова решиха единодушно да увеличат наградния фонд с 50%, като раздадоха допълнителни награди на отборите, класирали се на 2-ро, 3-то, 4-то и 5-то място. 

ПРОЕКТИ КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ

1. Eco ART Shopping Energy

5000 лв финансиране на проект и 500лв стипендия за всеки член на екипа

2. Компостирането - като наша мисия

1000 лв финансиране на проект и 250лв стипендия за всеки член на екипа и менторство от Clean & Circle

3. Blaze Box

500 лв финансиране на проект и 100лв стипендия за всеки член на екипа

4. Едем

500 лв финансиране на проект

5. EcoFuture

500 лв финансиране на проект и менторство от GreenPeace

6. Team Green Ants и PATE

Благодарим и на нашето жури в състав Димитър Енчев (PostScriptum Ventures), Ангел Бъчваров (TechnoMagicLand), Михаела Белухова (Clean & Circle), Никола Керезов (Ratio).

РИСУНКИ ФИНАЛИСТИ 

bottom of page